Spanje - Tenerife 2007 Casa

Casa de los Bautista
Eigenlijk wilden wij logeren in Casa Cantito (http://www.casacantito.com), maar dat was niet mogelijk in de twee weken dat wij op vakantie wilden. Door de verhuurder van Casa Cantito, Pieter van Arkel, werden we gewezen op twee andere huizen die kort genoemd staan op zijn website. De huizen waren eigenlijk bedoeld voor 6 tot 8 personen, maar voor 2 personen was de prijs heel redelijk. Bovendien werden we helemaal verliefd op de toegestuurde foto’s van Casa de los Bautista. We boekten dus direct.
Voor het huis staat een bordje met daarop de bijzonderheden over het huis. Het is gebouwd in het midden van de zeventiende eeuw door de geestelijke Andrés Bautista Perdomo. In de loop der jaren heeft het vele bewoners gehad, waaronder Francisco Bautista Perdomo. In de negentiende eeuw werd het verkocht aan Pablo Hernández Bautista. Het is ook een tijdje schoolgebouw geweest. De binnenkant van het gebouw is het meest bijzonder, vooral de betegelde binnenplaats met de twee houten kolommen op een basis van steen en een houten trap met prachtige gebogen balustrades.
Je komt binnen een hal, waaraan de eigenlijke voordeur ligt. Als je die doorgaat, sta je in de binnentuin van het huis. Met een houten trap kom je op de eerste verdieping, met aan drie zijden typisch Canarische houten balkons. Aan de balkons liggen de meeste kamers. Er zijn twee woonkamers, twee slaapkamers, een eetkamer, een keuken, een bijkeuken, twee badkamer, een wasruimte, een balkon, een dakterras en tenslotte een achtertuin die je bereikt met een houten trap vanuit de eetkamer.
Van een visitekaartje van Casa de los Bautista hebben we nu ook de rechtstreekse gegevens van de Spaanse eigenaresse, die redelijk Engels spreekt. Het adres is Calle Ladera 5 in San Juan de la Rambla. Het telefoonnummer is 630 900 269. Het e-mailadres is mevis_bonis@hotmail.com.
 
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto